dimarts, 3 de juliol del 2018

Prou Barreres presentà 18 mesures per fer efectiva l’accessibilitat universal a la ciutat.

Prou Barreres presentà 18 mesures per fer efectiva l’accessibilitat universal a la ciutat. Va ser el passat 21 de juny, en una roda de premsa al casal cívic de Ca n’Aurell:
1. Reforçar el Pacte Terrassa per l’accessibilitat amb mesures i protocols perquè el seu poder transversal sigui efectiu per assolir la plena accessibilitat dels productes, béns, entorns i servveis, de manera que les persones amb discapacitat puguin exercir plenament els seus drets en igualtat de condicions que la resta de ciutadanes i ciutadans, d’acord amb la Llei Geeneral de Drets de Persones amb Discapacitat RDL 1/2013 efectiu 4/12/2017
2. Incorporar a tots els protocols d’actuacions municipals l’accessibilitat universal.
3. Incorporar a tots els protocols organitzatius d’activitats municipals l’accessibilitat universal (Fira Modernista, Festa Major, cavalcades…).
4. Incorporar a tots els protocols d’información l’accessibilitat universal per avançar en la inclusió social de les persones amb discapacitat.
5. Fer requeriment davant tot incompliment en accessibilitat universal.
6. Fer requeriment perquè treguin de les voreres els pals elèctrics, per garantir el dret a participar en igualtat i no discriminació.
7. Llistat d’edificis municipals que s’han de fer accessibles per a tothom.
8. Llistat de projectes d’obres pendents d’executar que incorporen l’accessibilitat.
9. Superàvit del 2017, conèixer les inversions amb accessibilitat previstes.
10. Crear la comissió per ajustos raonables per reforçar el treball de col·laboració que s’està fent amb la responsable de l’Oficina Tècnica per la Promoció de l’Accessibilitat Universal.
11. Millorar el control de l’espai públic per garantir el dret a l’accessibilitat universal (sacs d’obres, motos, bicis, aparcaments, reservats, terrasses…).
12. Crear una comissió per avaluar el Pla Estratègic, tal i com diu el mateix Pla.
13. Tornar a donar les ajudes per a fer l’accessibilitat als establiments comercials.
14. Informe del recorregut pels comerços del centre, tal i com es va comprometre.
15. Donar ajudes a les comunitats de veïnes i veïns per l’accessibilitat.
16. Transport públic, s’han d’acabar de fer accessibles per a tothom totes les parades i acabar de reparar la megafonia interior dels busos.
17. Fer campanya pel dret a l’accessibilitat (establiments, comunitats…).
18. Millorar la sensibilitat i la conscienciació social mitjançant les accions adequades en matèria d’accessibilitat universal, fomentar la no discriminació de les persones amb discapacitat, vetllant pel principi d’igualtat d’oportunitats.

2 comentaris:

  1. Unes mesures realment necessàries que haurien de posar-se en pràctica i ordre a tot arreu. El meu edifici és un edifici antic en el qual hi ha escales tant a l'entrada com entre pisos i hi ha persones amb mobilitat reduïda que no podien sortir al carrer, ens va costar molt el posar una plataforma pujaescales i un ascensor a ell però al cap de 5 anys de lluita vam aconseguir dues coses. Cal lluitar i donar suport a aquest tipus de mesures i iniciatives per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda.

    ResponElimina