dijous, 15 de juny del 2017

Noves icones d'accessibilitat en l'agenda ciutadana del web municipal de Terrassa


L’agenda ciutadana de l’Ajuntament de Terrassa incorpora des d’aquest mes de juny informació sobre accessibilitat dels actes públics organitzats a la ciutat. Les persones que visitin l’agenda a partir d’ara trobaran icones que indiquen si una determinada activitat inclou mesures per a millorar l’accessibilitat física, sensorial o cognitiva. La regidora de Capacitats Diverses i Accessibilitat, Meritxell Lluís, ha explicat que “l’objectiu d’aquesta mesura és que les persones amb discapacitats, i altres col·lectius com ara la gent gran, disposin de més informació i puguin millorar la seva participació i inclusió social”. Lluís ha recordat que “millorar els canals d’informació és important, però també ho és que les entitats i institucions entenguin la necessitat d’incorporar més mesures d’accessibilitat sensorial i cognitiva en els seus actes, més enllà de fer-los en llocs físicament accessibles”.

Les icones sobre mesures de millora de l’accessibilitat apareixeran en funció de la informació facilitada per l’entitat organitzadora i de les característiques de l’espai on es fa l’activitat. En aquest sentit, recentment s’ha introduït a les bases de dades de l’agenda informació sobre l’accessibilitat física de més de 250 edificis o serveis municipals, així com de determinats espais privats que organitzen freqüentment actes oberts a la ciutadania. En el futur aquesta xifra anirà augmentant. Sempre que l’agenda reculli una activitat en algun d’aquests espais, apareixerà la icona corresponent a accessibilitat total o parcial.

La incorporació d’informació sobre accessibilitat a l’agenda ciutadana del web municipal és fruit del treball coordinat entre l’Oficina de Capacitats Diverses i de Promoció de l’Accessibilitat, el servei municipal d’Atenció Ciutadana i el servei municipal de Tecnologia i Sistemes d'Informació. Aquesta acció s’emmarca en el Pacte Terrassa per a l'Accessibilitat Universal i el Pla local d’Atenció a les Capacitats Diverses i a l’Accessibilitat 2016-2020.

Informació sobre accessibilitat a les oficines i serveis municipals

També dins d’aquesta millora de la informació sobre accessibilitat, el web municipal incorpora ara la informació d’accessibilitat relativa a les diferents oficines i serveis de l’Ajuntament de Terrassa amb atenció al públic. Les persones amb mobilitat reduïda podran consultar, abans de desplaçar-se a una determinada dependència municipal, si aquesta és o no accessible.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada